De Wolters Kluwer Future Ready Lawyer Survey 2020 - Performance Drivers onderzoekt de toekomstige paraatheid en veerkracht in de juridische sector op basis van inzichten van 700 juridische professionals in de VS en Europa.

De verstoring die de wereldwijde pandemie teweegbrengt zal verstrekkende, langdurige en structurele gevolgen hebben voor de gehele juridische sector. Te midden van de komende veranderingen zal er ook sprake zijn van continuïteit en zelfs versnelling van de transformatie die al aan de gang is in de sector.

In het onderzoek is gekeken naar trends die van invloed zijn op de toekomst van het recht, aangezien de sector in het algemeen een aanzienlijke transformatie ondergaat, en naar de wijze waarop goed voorbereide juridische organisaties beter kunnen presteren.

Het rapport van de Future Ready Lawyer 2020 bestrijkt vijf gebieden met betrekking tot juristen die klaar willen zijn voor de toekomst en hun drijfveren:

  • Toptrends en gereedheid in de gehele juridische sector
  • Bewerkstelligen van succesvolle cliëntrelaties
  • De veranderende juridische afdeling
  • Het veranderende advocatenkantoor
  • Focus op technologische investeringen en -voordelen

Op basis van de bevindingen van het onderzoek blijkt dat de juridische sector nog stappen zal moeten zetten om de gaten op te vullen en aan de verwachtingen van de cliënt te voldoen.Download het rapport

Telefoonnummer Mocht je aangeven geïnteresseerd te zijn in een van onze diensten dan nemen wij graag persoonlijk contact met je op.Bevindingen

Er bestaat een aanzienlijke kloof tussen de trends en de bereidheid om deze aan te pakken. Minder dan een derde van de advocaten is zeer bereid om gelijke tred te houden met de veranderingen op de juridische markt.

Terwijl 76% van de juridische professionals zegt dat het toenemend belang van juridische technologie de komende drie jaar de belangrijkste trend zal zijn om hun organisaties te beïnvloeden... is slechts 28% er klaar voor.

Impact van trends & paraatheid om hierop in te spelen

Technologie wordt steeds belangrijker om aan de verwachtingen van de cliënt te voldoen.

Tegen 2022 zal 81% van de bedrijfsjuridische afdelingen eisen dat toekomstige advocatenkantoren beschrijven hoe zij technologie toepassen om productiever en efficiënter te zijn - bijna het dubbele van het percentage van 41% dat dit vandaag vraagt.

Toenemend belang van technologie als factor in de evaluatie van een kantoor

Technologisch toonaangevende kantoren zijn winstgevender.

62% van de Tech Leaders geeft aan dat hun winstgevendheid is toegenomen ten opzichte van vorig jaar, vergeleken met 39% voor Transitioning en 17% voor Trailing kantoren.

Rendement van het advocatenkantoor

Inzichten: Impact van COVID-19 op de juridische sector

Het Future Ready Lawyer Survey rapport gaat ook in op de directe en potentiële gevolgen van de wereldwijde coronapandemie. Juristen uit Europa en de VS delen hun inzichten:

"De organisaties die al gebruik maakten van technologie waren het best voorbereid om deze crisis het hoofd te bieden en hun klanten te blijven bedienen met minimale verstoringen."
Bob Ambrogi
"De strategische doelstellingen en de noodzaak om de juridische dienstverlening te optimaliseren, veranderen niet door de crisis. Alles gaat gewoon veel sneller."
Markus Hartung
"Organisaties moeten goed georganiseerd zijn en zijn voorbereid op dit soort gebeurtenissen."
Dean Sonderegger
"De tijd van 'Innovation by Press Release' voor advocatenkantoren is voorbij; het is 'Do or Die'."
Jeroen Zweers

Over de enquête en Wolters Kluwer Legal & Regulatory

Future Ready Lawyer

Future Ready Lawyer Survey 2020. Performance Drivers van Wolters Kluwer Legal & Regulatory omvat kwantitatieve interviews met 700 advocaten in advocatenkantoren, juridische afdelingen en zakelijke dienstverleners in de VS en negen Europese landen - het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Italië, Frankrijk, Spanje, Polen, België en Hongarije - om te onderzoeken hoe de verwachtingen van cliënten, technologie en andere factoren van invloed zijn op de toekomst van het recht in de kerngebieden en hoe juridische organisaties bereid zijn deze aan te pakken. Het onderzoek is voor Wolters Kluwer online uitgevoerd door een toonaangevende internationale onderzoeksorganisatie van 10 tot 30 januari 2020.

Wolters Kluwer Legal & Regulatory is een divisie van Wolters Kluwer, een wereldwijd toonaangevende leverancier van juridische en compliance-oplossingen die professionals in staat stellen hun productiviteit en prestaties te verbeteren, risico's te beperken en betere resultaten te behalen. Wolters Kluwer (WKL) is wereldwijd marktleider op het gebied van professionele informatie, softwareoplossingen en diensten voor de gezondheidszorg; belastingen en boekhouding; governance, risico's en compliance; en wet- en regelgeving.