Dit evenement is verplaatst naar begin 2021.

De exacte datum volgt.

Eerste uitgave van het tijdschrift School en Wet

In 1920 verscheen de eerste uitgave van het tijdschrift School en Wet en daarmee bestaat School en Wet dit jaar 100 jaar.

Voor iedereen die werkzaam is binnen het Onderwijsrecht organiseert de redactie een prachtig en gratis symposium.


Social media, digitale platforms en autonomie van de leraar, privacy, lerarentekort en rechtspositie en cao's, gebracht door gerenommeerde vakgenoten. En heeft de zzp-leraar meer vrijheid en minder werkdruk dan de leraar in vaste dienst? Wordt het lerarenprobleem door de zzp'ers ingewikkelder of juist opgelost? Heeft het vaste contract nog toekomst? Vele onderwerpen waar nog veel meer over te vertellen valt op 13 mei! Daar wilt u ongetwijfeld bij aanwezig zijn.

Wij nodigen u graag uit op woensdag 13 mei 2020 tussen 13:00 en 17:45 uur uit in De Veenderhoeve te Veenendaal.



Programma 13 mei

13.00 - 13.30: Ontvangst
13.30 - 13.45: Opening door de dagvoorzitter
13.45 - 14.30: Social media
14.30 - 15.00: Digitale platforms en autonomie van de leraar
15.00 - 15.30: Pauze
15.30 - 16.00: Privacy
16.00 - 16.45: Lerarentekort en rechtspositie; cao's
16.45 - 17.45: Afsluitende borrel

Locatie

De Veenderhoeve
Stationsweg 5
6745 XM De Klomp

Bekijk op de kaart  →

Dagvoorzitter

Jannie Dammingh

Jannie Dammingh

 

Jannie is werkzaam geweest in vele vormen van onderwijs als leerkracht in het po, docent hbo, consultant en trainer. De laatste 13 jaren als adviseur en manager bij CNV Onderwijs. Gedreven door mijn oprechte aandacht voor het individu.

Sprekers

Arjan Klaassen

Arjan Klaassen, advocaat en partner bij BVD advocaten, een landelijk opererend advocatenkantoor met meerdere vestigingen. In 2005 heeft hij zich via de Grotius Academie (cum laude) gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Hij legt zich voornamelijk toe op onderwijs en het retailbedrijf.

Sanne Kruithof

Sanne Kruithof is onderwijsadvocaat bij Brussee Lindeboom Advocaten in Den Haag en heeft zich in het bijzonder gespecialiseerd in het privacyrecht en is (extern) Functionaris gegevensbescherming. Daarnaast houdt zij zich binnen haar praktijk bezig met passend onderwijs, klachtrecht, arbeidsrecht en cao-recht.

Jacques Dijkgraaf

Jacques Dijkgraaf is al vanaf zijn afstuderen is werkzaam in de rechtshulpverlening. Eerst als juridisch adviseur bij het Bureau voor Rechtshulp en daarna bij twee vakorganisaties voor ambtenaren en onderwijspersoneel. Sinds februari 2001 is hij werkzaam als advocaat. Hij adviseert ambtenaren werkzaam in de sectoren rijk, gemeenten en politie en werknemers in het onderwijs.

Gemma Hufen

Gemma Hufen, senior beleidsadviseur arbeids-en werkgeverszaken bij de VO-raad. Met haar arbeidsjuridische achtergrond ondersteunt zij de cao-delegatie en neemt zij deel aan de cao-onderhandelingen. De VO-raad sluit namens schoolbesturen in het voortgezet onderwijs de cao VO af. Daarnaast is zij Functionaris voor gegevensbescherming van zowel de VO-raad als PO-Raad.

Niels Kerssens

Niels Kerssens is universitair docent Media- en Cultuurwetenschappen van de Universiteit Utrecht. In 2016 voltooide hij zijn proefschrift dat de titel draagt: Cultures of Use - 1970s / 1980s: An Archaeology of Computing's Integration with Everyday Life. In zijn onderzoek staat de maatschappelijke impact van digitalisering en digitale media centraal. Daarbij besteedt hij bijzondere aandacht aan het onderwijs.